030-2286049
1687265641740 (1)

De verschillende levensfases waarbij een taxatie van onschatbare waarde is! 

In de verschillende levensfases zijn er andere behoeftes rond je woning. Vaak komt daar een taxatie aan te pas. Of je nu net begint aan het avontuur van een eigen huis of al jarenlang een woning bezit, een taxatie kan cruciaal zijn voor het maken van weloverwogen beslissingen. 

– Ben je van plan je eerste woning te kopen? Een taxatie helpt je de juiste waarde te bepalen en biedt een solide basis voor het verkrijgen van een hypotheek. Het is een belangrijke stap om jouw droomhuis te verwezenlijken.

– Upgraden naar een ruimere woning? Verhuizen naar een grotere woning om aan de veranderende behoeften van je gezin te voldoen? Een taxatie geeft je inzicht in de waarde van je nieuwe woning zodat je verder kan met de financieringsaanvraag.

– Zijn jullie woonwensen veranderd? Soms kun je door een verbouwing van je huidige huis die woonwensen heel goed invullen. Een taxatie biedt een actuele waardebepaling vóór de verbouwing en na de verbouwing, waardoor je inzicht krijgt in de meerwaarde die je kunt verwachten na de werkzaamheden. En je het taxatierapport kunt gebruiken voor het krijgen van een extra stuk hypotheek.

– Kleiner gaan wonen? De kinderen zijn uitgevlogen, het huis waarin je woont, wordt mogelijk te groot. Kleiner en compacter wonen is dan misschien gewenst. Dan is de vraag of er nog een hypotheek nodig is misschien. Zo ja, dan kan de taxateur de nieuwe woning taxeren.

– Een echtscheiding is een emotioneel en complex proces waarbij veel zaken moeten worden geregeld, waaronder de verdeling van bezittingen, waaronder de gezamenlijke woning. In deze turbulente tijd kan een taxatie van onschatbare waarde zijn. De taxateur zal vanuit zorgvuldigheid eerst de procedure rond de taxatie bespreken.

– In het kader van de afwikkeling van een erfenis of nalatenschap kan er een vraag zijn van de nabestaanden c.q. de executeur over de waarde van de woning die in de nalatenschap is gevallen. De taxateur kan deze marktwaarde vaststellen en het taxatierapport opstellen.