030-2286049

Het verhaal en de mensen achter de taxatie

Taxeren lijkt van de buitenkant zo kil en feitelijk werk. Mijn ervaring in de praktijk is anders. Natuurlijk moet ik als taxateur in het taxatierapport de feiten rapporteren en een goede objectieve onderbouwing maken van de waarde van een woning.

Lees verder

Hoe stelt de taxateur de woonoppervlakte vast?

Het bepalen van de woonoppervlakte is een belangrijk onderdeel van een taxatie, omdat het direct van invloed is op de waarde van een woning.

Bij woningen die te koop staan en waarbij er een officieel meetrapport aanwezig is, kan de taxateur deze gegevens gebruiken. Bedoeling is wel dat de taxateur nog een check doet op dit rapport door een aantal maten na te meten.

In die situaties waarbij er geen meetrapport voorhanden is, zal de taxateur zelf de woonoppervlakte vaststellen. En de woning dus zelf inmeten.

Lees verder

De invloed van een verbouwing op de waarde van een woning

Een verbouwing kan invloed hebben op de waarde van een woning. Het is een goede manier om de ruimte te vergroten, moderne voorzieningen toe te voegen en de algehele aantrekkelijkheid te verbeteren. Een goed doordachte verbouwing kan het wooncomfort verhogen. Denk aan het creëren van een open keuken of het upgraden van de badkamer. Deze verbeteringen maken de woning aantrekkelijker.

Lees verder

Met spoed een taxatie nodig?

Soms is er een situatie waarbij je als hypotheekadviseur met spoed een taxatie nodig hebt voor een klant. Dat kan soms gebeuren. Wij kunnen je vaak daarbij van dienst zijn. We zijn sowieso gewend onze taxatierapporten met snelheid op te leveren, maar als het echt nodig is zetten we een tandje bij.

Lees verder

De invloed van de buurt en omgeving op de waarde van een woning

Bij het beoordelen van de waarde van een woning speelt niet alleen het huis zelf een rol, maar ook de buurt en omgeving waarin het zich bevindt. De locatie van een woning heeft invloed op de taxatie en kan zelfs doorslaggevend zijn voor potentiële kopers. Laten we eens kijken hoe buurt en omgeving de waarde van een woning beïnvloeden:

Lees verder

De rol van een taxateur uitgelegd…

Een taxateur speelt een cruciale rol in het onroerend goed proces, waarbij expertise en nauwkeurigheid centraal staan.

De taak van een taxateur is verre van simpel; het omvat een begrip van de onroerend goed markt, technische kennis en vaardigheden.
Hier zijn enkele aspecten die de rol van een taxateur definiëren:

Lees verder

Het bepalen van de waarde van een woning?

Als ervaren taxateurs begrijpen we dat het bepalen van de waarde van een woning een complex proces is, waarbij verschillende factoren een rol spelen. Bij een taxatie kijken we naar een breed scala aan elementen die van invloed zijn op de waarde. Enkele belangrijke factoren die we in overweging nemen:

Lees verder