030-2286049
1688455575053

Moet je huis helemaal opgeruimd zijn voor een taxatie? Hier is het antwoord!

Als ervaren taxateurs krijgen we vaak de vraag of het noodzakelijk is om je huis helemaal opgeruimd te hebben voordat de taxatie wordt uitgevoerd.

Hoewel het altijd goed is om je huis netjes en opgeruimd te hebben, is het niet noodzakelijk dat alles perfect op zijn plaats staat voor een taxatie. Onze focus ligt voornamelijk op het bepalen van de waarde van de woning en het inspecteren van de belangrijkste kenmerken van de woning.

Tijdens de taxatie zullen we kijken naar zaken zoals de grootte en indeling van de kamers, de staat van onderhoud, de aanwezigheid van eventuele verbeteringen of renovaties, en andere relevante aspecten die van invloed kunnen zijn op de waarde van de woning.

Dat gezegd hebbende, een opgeruimd huis kan het taxatieproces zeker vergemakkelijken. Het kan ervoor zorgen dat de taxateur gemakkelijker toegang heeft tot de verschillende ruimtes en een beter overzicht kan krijgen. Ook worden er foto’s gemaakt die uiteindelijk in het rapport komen te staan, zodat de geldverstrekker kan zien dat de taxateur geweest is.

Dus, het is dus niet noodzakelijk om je huis helemaal opgeruimd te hebben. Wij zijn ook wel gewend om door dingen ‘heen’ te kijken.

Als je nog specifieke vragen hebt over de voorbereidingen voor een taxatie of als je meer informatie wilt, neem dan contact met ons op.