030-2286049
1690279298155 (1)

Hoe kan de staat van onderhoud van een woning invloed hebben op de taxatiewaarde? 

Als taxateurs kijken we goed naar de staat van onderhoud van een woning omdat dit een rol speelt bij het bepalen van de taxatiewaarde van een woning. Een goed onderhouden woning heeft een hogere taxatiewaarde dan een vergelijkbare woning die achterstallig onderhoud vertoont.

– Veroudering en slijtage: Naarmate een woning ouder wordt en slijtage optreedt, kunnen bepaalde componenten, zoals het dak, de vloeren, elektrische systemen en sanitaire voorzieningen, aan vervanging of renovatie toe zijn.

– Achterstallig onderhoud: het kan ook zijn dat de eigenaar de woning (op onderdelen) niet goed onderhouden heeft, zodat de kwaliteit slechter is dan op basis van de ouderdom te verwachten zou worden.

– Energie-efficiëntie: Een goed onderhouden woning kan ook energiezuiniger zijn, bijvoorbeeld door isolatie, dubbele beglazing en moderne verwarmings- en koelsystemen.

Bij het uitvoeren van een taxatie brengen wij de staat van onderhoud van de woning zorgvuldig in kaart. Onze taxateurs kijken naar alle relevante aspecten om een nauwkeurig en betrouwbaar rapport te kunnen maken.