030-2286049
1707220280745

Overweeg je je huis te verduurzamen? Een verstandige keuze, niet alleen voor het milieu maar ook voor je portemonnee!

Allereerst is de isolatie van de schil van je woning van belang. Het gaat dan om het isoleren van het dak van het huis, de buitengevels inclusief het glas en het isoleren van de begane grond vloer. Goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft en in de zomer buiten blijft, waardoor je energieverbruik daalt. Let wel op dat bij het isoleren ook ventileren belangrijk is om te voorkomen dat er vocht in de constructie komt of dat er een slecht binnenklimaat ontstaat.

Duurzaamheid begint vaak bij kleine veranderingen. Let op watergebruik en repareer lekkende kranen. Vervang traditionele gloeilampen door LED-verlichting. Ze verbruiken aanzienlijk minder energie en gaan langer mee, wat goed is voor het milieu én je energierekening. En investeer in energiezuinige apparaten. Moderne apparaten zijn vaak ontworpen met het oog op energie-efficiëntie, waardoor ze minder stroom verbruiken. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor oudere CV ketels (meer dan 14 jaar oud) met een slechter rendement. Nieuwe CV ketels hebben een veel beter rendement. Of je kunt een warmtepomp overwegen als alternatief.

Denk aan zonnepanelen als je de mogelijkheid hebt. Ze kunnen een aanzienlijk deel van je energiebehoefte dekken en op den duur zelfs geld besparen.

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor de planeet, maar het kan ook comfortabeler zijn en op de lange termijn kosten besparen of de waarde van je woning verhogen.